Schilderij schoonmaken met Dasty van de Wibra: een goed plan of niet?

Als het gaat om het schoonmaken van een schilderij, kan het een uitdaging zijn om het op de juiste manier te doen zonder de kunstwerken te beschadigen.

Een van de meest populaire producten die momenteel beschikbaar zijn om schilderijen schoon te maken is Dasty van de Wibra, een krachtige ontvetter die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor het reinigen van motoronderdelen.

Dasty

Wat is Dasty?

Dasty is een product van het Italiaanse bedrijf De Sutter, dat in 1984 werd opgericht. Het begon als een klein bedrijfje dat auto-onderdelen produceerde en verkocht, maar groeide al snel uit tot een belangrijke speler in de wereld van de professionele reinigingsmiddelen. Het bedrijf ontwikkelde al snel een reputatie voor het produceren van hoogwaardige producten die gemakkelijk te gebruiken zijn en die resultaten opleveren die vergelijkbaar zijn met die van veel duurdere producten.

In de jaren ’90 begon De Sutter met het ontwikkelen van een nieuw product, dat bedoeld was om te worden gebruikt bij het schoonmaken van motoronderdelen. Het product was zo effectief dat het al snel populair werd onder autoliefhebbers en monteurs over de hele wereld. Maar toen begonnen mensen het te gebruiken voor andere toepassingen, zoals het schoonmaken van keukens, badkamers en zelfs kunstwerken.

Het was toen dat De Sutter besloot om een ​​variant van het product te ontwikkelen die specifiek bedoeld was voor het schoonmaken van kunstwerken. Zo ontstond Dasty Art, een krachtige ontvetter die speciaal is ontworpen voor het schoonmaken van schilderijen en andere kunstwerken.

Schilderij schoonmaken met Dasty?

Dasty Art is een veilig en effectief alternatief voor traditionele reinigingsmiddelen, omdat het geen agressieve chemicaliën bevat die de verf kunnen beschadigen. Het kan volgens mensen worden gebruikt op een breed scala aan oppervlakken, waaronder olieverfschilderijen, acrylverfschilderijen, aquarellen en zelfs kunstwerken op canvas.

Als je een kunstwerk hebt dat moet worden schoongemaakt, is Dasty het overwegen waard. Het is betaalbaar, gemakkelijk te gebruiken en kan helpen om zelfs de meest hardnekkige vlekken en vuil te verwijderen, terwijl het de integriteit van het kunstwerk behoudt is de belofte.

Maar wees zeer voorzichtig hiermee. Je kan je schilderij onherstelbaar beschadigen! Het gebruik is volledig op eigen risico!

Hoe pas je Dasty toe?

Het gebruik van Dasty Art om schilderijen schoon te maken is vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een kleine hoeveelheid van het product op een schone, zachte doek aanbrengen en zachtjes over het oppervlak van het kunstwerk wrijven. Zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent en vermijd het wrijven over kwetsbare delen van het schilderij, zoals de verfijnde details of de verfijnde lijnen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de doek die je gebruikt schoon en droog is voordat je begint.

Als je twijfelt over het schoonmaken van een schilderij of als het om een waardevol kunstwerk gaat, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Een restaurateur of conservator kan je helpen bij het beoordelen van de staat van het schilderij en het bepalen van de beste manier om het te reinigen en te onderhouden. Wij raden je altijd aan dit te doen als je een schilderij hebt met veel (emotionele) waarde!

Tip: Lees hier meer over verschillende schoonmaakmiddelen.

Plaats een reactie